måndag 30 maj 2011

Hallå ja!!!

Åh jag min lyckans ost har just varit i San Francisco i tio dagar och på planet dit såg jag Beyoncés I am World Tour och dog vad bra den var och försökte att inte lipa så att det syntes. Sen varje gång jag var på webben länkade folk till Run The World (Girls) (och i fler versioner dessutom, och även befogad kritik i sakfrågan även om jag tror B är medveten och ville göra en pepp-pop-låt) och jag kunde aldrig kolla med ljud (nu har jag gjort det äntligen) men HUR SOM HELST så tänkte jag på att det är synd att jag gjorde denna dagboksserien en gång om man trodde att jag inte gillar inte Beyo när man läser den. Men jag älskar i alla fall henne.


Nåt helt annat: här är en intervju som TT gjort om boken.

Även: en recension i Kommunalarbetaren.

Och: paxa den 11:e juni om du vill gå på fest för boken i Malmö! Mer info kommer snart!

Puss

3 kommentarer:

Moa sa...

Jag kommer nog aldrig kunna förlåta Beyo för låten (och musikvideon!) "Nasty girl" Destiny's child sjöng när det begav sig.

Anonym sa...

NEEEEJ! :(
http://www.youtube.com/watch?v=p72UqyVPj54

Sara Hansson sa...

Anonym: Videon du länkar till är länkad till i inlägget också (som "befogad kritik i sakfrågan"). Jag hävdar fortfarande att B är fullständigt på det klara med att tjejer inte styr världen, och att hon sjunger det är snarare en uppvigling till kvinnokamp än att slå blå dunster i ögonen på tjejer och få oss att luta oss tillbaka i tron om att vi styr världen. (Finns det ens någon som har reagerat så på låten?)

Min kollega Mona Masri skriver i en krönika om frågan: "Det spelar alltså ingen roll att Beyoncé själv kallar sig feminist och har ett band som enbart består av kvinnor. Att hon sjungit låtar som ”Independent woman”, ”Survivor” och ”Girl”, att hon skänkte hela sin lön från filmen "Cadillac Records" (4 miljoner dollar) till ett center för missbrukande kvinnor, att hon arbetar med att stötta kvinnor som blivit utsatta för våld i hemmet, att hon tjänar mer pengar än sin man."

Läs hela krönikan här: http://www.sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/article1485939/Masri-Visst-ar-Beyonc%C3%A9-feminist.html

Och ha det bra!