onsdag 11 maj 2011

En seriefigur som får liv med mera

Seriemässan i Stockholm i helgen var mycket rolig, alla var jättegulliga och jag kände mig poppis som Britney Spears. T ex var det en Dan som tog fan art till nya höjder genom att komma med en blädder-animation av den här bilden jag hade lagt upp här på bloggen för ett tag sen:


Jag har försökt göra en film av när jag bläddrar i den. Filmen är tyvärr spegelvänd p g a Photobooth och också så var det svårt att vinkla rätt, men ändå kolla här:


Fatta lång tid det tar att rita såhär många teckningar!

Ja och jag vill också varmt välkomna er till två olika saker. Ikväll onsdag klockan 19 på Amalthea bokcafé i Malmö blir det release för senaste numret av tidningen Galago. Jag, Sara Granér och Liv Strömquist ska högläsa serier och tidningen och fika kommer såklart finnar att köpa där. Dessutom kommer Aktivitetsförmedlingen dit och visar foton och berättar om sin verksamhet t ex Jympa mot Jimmie, Prydnadssaker mot privatiseringar, Utflykt mot utförsäkrningar med flera.

Det andra är att i Alingsås är det HBTQ-festival i helgen och på lördag kl 13-16 på Konsthallen håller jag en serieworkshop och pratar lite om frågorna: Varför är det viktigt att det finns filmer, teveserier, musik, pjäser och serier som handar om andra saker än en kille och en tjej som blir ihop med varandra? Vad händer med en om ens historia aldrig berättas?

Knö daj in!

5 kommentarer:

guldpian sa...

åh älska dej, o älska känslan av the ring när håret hänger ner i skärmen sådära. o älska fan-arten såklart. puss

Dan sa...

"Vi håller på med en viktig grej" är strålande!!

Sara Hansson sa...

Tack Dan! Är det du Dan med blädderboken? TACK IGEN isåfall!

Dan sa...

Jag är Dan med blädderboken ja. Jag är glad att du gillar animationen! Kul att du gjorde en film av den.

Fanny M. sa...

Sara!! Boken var JÄTTEFIN! Det var en sådan härlig, och realistisk, stämning rätt igenom! Så himlans fin! :)