onsdag 6 oktober 2010

Obs boken!

I dagarna har jag och Galago bestämt (säg grattis) titel på boken, som än så länge gått under arbetsnamnet "boken". Jag skrev ner en lång lista på citat ur manuset och det som stod när dom andra föll var:

Vi håller på med en viktig grej

Det är lite som att en bäbis i magen som bara kallats för "det" innan har fått ett namn nu (jag måste sluta kalla den här boken mitt barn). Nu är manuset så gott som klart och jag har börjat med att rita seriesidorna så som dom kommer se ut i slutändan. Jag tycker om manusteckningarna, dom är väldigt fria/utflippade/expressiva och vill försöka närma mig det sättet att rita även när det är På Riktigt. Här är lite bilder ur manuset:

Flåsa på nåns fönster

Titta på Bullen

Äta middag

Klaga på möbler

En av mina redaktörer Mats Jonsson har skrivit en väldigt fin text om boken som kommer användas som beskrivning. Får jag lägga upp den här Mats?

Om allt går som det ska ska jag föda i april! När jag spånade på namn kom jag också på att min nästa bok måste heta Kvinnor som hatar män! Asbra eller? För att förtydliga för känsliga läsare är ju det något som feminister ofta kallas. Och en parafras då (se länken).

Amor!

16 kommentarer:

Mats Jonsson sa...

Klart du får! Och gud så fina skisserna är.

Tomas Antila sa...

jag tycker om namnet:)

Sara Hansson sa...

Mats: Tack och tack! Dyker upp här snart.

Tomas: Roligt att du gillar det! Jag gör det också.

Anonym sa...

Sara, vilka underbara skisser!! Du är så bra så.... jag vet inte vad jag ska säga! Jag bara läger mig ner här på golvet och dör eller nåt vad bra du är! Sisterhoodkram /Hemslöjdsgoten

Mikusagi sa...

Åh, i april! Då fyller jag år! Jag kan ge den till mig själv i födelsedagspresent!

Grattis till namnbestämningen!

Bullen liknar Spice Girls.

Malin sa...

Åh jag kan inte vänta till april vill ha den nu! Får nöja mig med Nannas och Livs nya böcker som ska införskaffas på festen imorgon. Jag blir alltid så glad av att läsa din blogg :). Och namnet på din nästa bok är brilljant. Nu ska jag räkna dagarna till april. Många kramar Malin

Sara Hansson sa...

Åsa: Du smickrar mig !!! Jag älskar det !!! KRAM

Mikusagi: Bra idé! Tack för grattiset och grattis själv på din födelsedag i förskott! Bullen var ett teveprogram för ungdomar på SVT, och i det såg jag Spice Girls för första gången. Så alla rätt!

Malin: Tack så mycket för uppmuntran! Och kul att du gillar namnet, jag kommer ju få leva med det! Ha det härligt och du kommer bli MYCKET nöjd med Nannas och Livs böcker, det går jag i god för.

Fanny sa...

jag längtar otrolig mycket till april nu! Det brukar vara en bra månad : )

Fanny M. sa...

Världens bästa boktitel, Sara! KÖR!

Klara Granlöf sa...

alltså jag läste ju den hemliga kroppen igen och slogs av att den är fantastisk. alltså det visste jag ju innan, men inte rikigt HUR fantastisk. också du är fantastisk. när ska vi umgås hallå? *är berusad*

Sara Hansson sa...

Fanny: Jag längtar också! Om du bor i närheten av Stockhoml är det en rolig seriemässa som heter SPX på Kulturhuset i april, där kommer boken (förhoppningvis) släppas och en massa skoj brukar hända. Tips!

Fanny M: TACK fan va gött!! Nu kör jag :) Kommer till lokalen och ritar nån da.

Klara: Tack lilla fyllo! Nåt annat som är fantastiskt är ju du. Och dig vill jag gärna uppleva snart men det vet man ju själv hur sällan det brukar bli. Bor du på ön än?

Sebastian sa...

Hej Sara
Jeg læste og nød dine tegninger som i øjeblikket kan lånes på Københavns bibliotek. Jeg er meget imponeret og synes det du laver er super interessant og sejt!

Mange glade hilsner
Andrea

Anonym sa...

jag längtar! och vet du faktiskt när när jag såg dina skisser så blev jag helt ritpeppad också vilket jag sällan är nuförti'n!

Sara Hansson sa...

Sebastian/Andrea: Tack!! Vad glad jag blir.

Köpenhamns bibliotek? Vad var det du hittade där? Ett fanzin! Det visste jag inte, roligt!!

Lullis: Gött med peppen!! Vi borde ha DB-rithäng snart och känna den. Och är också sjukt i gasen nu med att rita. det är roligt

Sebastian sa...

Ja det var det nok, det hed "af og om Sara Hansson" - og hold da op hvor er det spændende og flotte tegninger!

Sara Hansson sa...

Sebastian: Ja såklart ja, kul!