tisdag 29 januari 2013

Brenda borde banta

Hejzan!

I somras gjorde jag illustrationer till ROKS (Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige). Det var till info-broschyrer om dom numera åtta härskarteknikerna, och jag ritade en bild till varje.

Här är broschyrerna (ursäkta blixten) (det är illusarna till härskarteknikerna undanhållande av information och förlöjligande på framsidorna). Jag tror man kan beställa dom från ROKS om man vill ha till sin lokala jour? Mejla dom och fråga vid intresse!

Splittring
Osynliggörande

På detta temat hittade jag följande på wiki, fem motstrategier:
-Taga plats
-Ifrågasättande
-Korten på bordet
-Bryta mönstret
-Intellektualisera

Och fem bekräftartekniker:
-Synliggörande
-Respekterande
-Informera
-Dubbel belöning (så lyxigt med dubbel belöning :-))))))
-Bekräfta rimliga normer

Jag vill också tipsa om en så extremt bra text som två sjuttonåringar skrivit om instagramupploppen i Göteborg, klicka här och läz den. Bästa jag läst sen jag konfirmera mig.

Puss puss ha det så gott

11 kommentarer:

Lisa Ewald sa...

gu va fint!!!

Sara Hansson sa...

Glaer mig lisa :-))))

Anna Holmqvist, Roks pressekreterare sa...

Hej Sara!
Tack igen för ett toppenbra jobb! Den som vill beställa broschyrerna om härskarteknikerna, med Saras fina illustrationer, hittar dem här: http://www.roks.se/bestall/bocker-och-skrifter

Bästa hälsningar,
Anna Holmqvist & Roks

Anonym sa...

Varför talas det inte om två stora jämställdhetsproblem? Män lever i genomsnitt ett kortare liv än kvinnor. Dessutom tar dubbelt så många män livet av sig än kvinnor. Men feministerna är tysssta. Varför?

Ps. Feminism innebär att byta ut patriarkat mot matriarkat. Man tar även över det som man klagat på hos männen men gör det nu till sitt eget och vips så är det helt OK. För det är ju kvinnor bakom. Ds.

Sara Hansson sa...

Anna: Hej, vad kul att det går att beställa! Tack igen själv för ett roligt samarbete.

Niels sa...

Du är så himla bra! Jag önskar att du var min kompis!

linda sa...

Sara, du är fantastisk!

Sara Hansson sa...

Niels och Linda, ni ska ha mange tack för era goa kommentarer!!!

M sa...

Åh, Sara, du är fantastisk! Jag vill bara att du vet att du är en av mina största inspirationskällor.
All kärlek medsyster <3

Mika sa...

finns bilderna enbart i broshyr, inte som vykort eller så? vill ju ha dem på väggen!
saknar dej så i tanskesmedjan Sara!!! din röst i radion gav mig kraft å pepp!!!

Sara Hansson sa...

Hej Mika! De va snällt sagt! Vad jag vet finns dom bara i broschyr. Men du kan ju alltid fråga ROKS, broschyrerna ska finnas här: http://www.roks.se/bestall/bocker-och-skrifter

Ha det bra!