tisdag 24 januari 2012

2 årsbästa

Hej hej, idag vill jag tipsa om den bästa serien Sverige blessats med 2011, den heter Pigan och det är Hanna P som har gjort den. Hon skriver själv om serien: Det har börjat ramla in en hel del trevliga recensioner av min serie Pigan. Det är jag mycket glad för. Glad att folk har gillat att läsa den, glad att den fått genomslagskraft och lyckats säga något om samhället idag. Om hur det kan vara att vara en ung tjej som försöker försörja sig, hur äcklig arbetsmarknaden är och sån skit. Jag vill att folk ska bry sig om pissiga kvinnojobb, inte många gör det och det är väl därför till och med sossarna röstat för att ha kvar RUT-avdraget. Jag tänkte så här förra året när jag började skriva manus till serien: om jag gör en jävligt bra serie om att jobba som städare så kommer folk att läsa den, de kommer i alla fall att fatta lite vad det handlar om. Kanske kan folk börja bry sig då.
Klicka här för att läsa hela serien på Hannas blogg

Och så vill jag också berätta om år 2011s bästa julklapp. Det var dom här trosorna som jag fick av min homegirl Katarina:

Klicka här för att se mer av hennes fantastiska konsthantverk + annat

Ha det gott allesammans. Om ni har en minut över tycker jag ni ska delta i denna mailaktion mot deportation. Det är bara copy pejsta och trycka på skicka.

Sara

7 kommentarer:

Nora sa...

Grymt bra serie, tack för tipset :)

Lisa sa...

jag skrev pm i genusvetenskap med den serien som underlag, misstänker att jag fick bra poäng mest på grund av hur fet den är!

tyra blomster sa...

<3 <3 <3

Moa sa...

Den serien är otroligt bra!

Hanna P sa...

TACKSARA!

JAE sa...

Fick hem "Vi håller på med en viktig grej" idag och sträckläste den. Det kan bero på PMS, men grät halva tiden. För att jag kände igen mig i allt och för att det kändes så himla fint att du gjorde boken så trovärdig utifrån en 11årings perspektiv. Du är så j-a begåvad och klok Sara, sluta aldrig sprida din vishet!

Sara Hansson sa...

JAE: Vad fint sagt! Tack så mycket.