måndag 21 mars 2011

Omslag och nu snusk


T ex att omslaget till boken nu är typ klart, åh glada dag! Jag ska lägga upp hela snart men <--- här är en detalj från baksidan. Och jag kan också meddela att omslaget kommer tryckas med detaljer i äkta guldfärg. That will put the åååh in awesome.

Och nu i Mammutjägarna är det mycket riktigt en hel del snusk av typen erfaren äldre man "inviger" oskuldsfull yngre kvinne som t ex känner fruktan och åtrå när hon ser hans resta lem osv osv osv i all heterosexuell oändlighet.

Dagens tips är att läsa Varat och varan av Kajsa Ekis Ekman. Jag har inte läst hela ännu, men var på en föreläsning om prostitution och surrogatmödraskap med henne i Norrköping på 8e mars och jag älskar allt hon sa. Till exempel sa hon att detta framstår som komplicerade och svåra frågor för oss att ta ställning till nu, men att de kvinnofrågor som drivits igenom av andra, före oss, som rätten till fri abort eller rösträtt framstår som enkla och självklara när en tittar i backspegeln. Men dom frågorna var nog lika komplicerade och svåra då, och nu är det vi som måste kämpa för det här. Det var X-tremt bra sagt tycker jag.

S

5 kommentarer:

Alice aka Colliechan sa...

Varför utsätter man sig för böcker som mammutjägarna och grottbjörnens folk? Då kollar jag hellre på vanlig hederlig porr med lite mindre åldersskillnad :3

Mikusagi sa...

MEL B!!!
Ååhh på riktigt jag älskar Spice Girls.

Hanna P sa...

EKIS är GRYM!!
Du med!

heidi sa...

jag tycker kajsa ekis ekman känns lite essentialistisk. det känns som att hon utgår från att alla kvinnor har någon slags "inbyggd" moderskänsla, och att surrogatmödrar isåfall alltid måste "lära sig att stänga av" dem för att kunna bära någon annans barn. dessutom avfärdar hon vissa surrogatmödrars (positiva) erfarenheter totalt, genom att psykologisera dem och ta ifrån dem deras rätt till sina åsikter.
fast jag gillar mycket hon säger också.

Sara Hansson sa...

Alice: Det är dom sista ljudböckerna jag har kvar och jag har inget internet hemma!!! Deppigt

Mikusagi: Hear hear!!

Hanna P: JA eller hur och du! Vi borde ha 3 kvinna-träff vilken dröm.

Heidi: Hon pratade inte om nån inbyggd moderskänsla eller så mycket om hur det känns att vara gravid alls, på föreläsningen jag var på. Utan om att om surrogatmödraskap är lagligt kan man inte garantera att kvinnor inte blir exploaterade och tvingade/betalade under bordet att göra saker dom inte vill.