tisdag 25 maj 2010

... (plats för arbetsnamn)

På obligatoriska frågan "men VAD är det som är så fett med just SERIER?" kan jag höra mig själv svara att det det är en så självständig arbetsprocess och det går så fort från idé till färdig serie. Snabbt kan en lägga varje grej bakom sig, inga helveteslånga projekt att bli självtvivlande, självcentrerad och självhatisk under.

Men självdestruktiv som människorarten är började jag ändå med PROJEKTET göra en lång seriebok. Men det är inte som att det BARA gör ont. Det är också spännande som ett helvete *är bra på liknelser*. Varje gång jag gör en ny sida på historien är det spännande att se var som händer.

Berätta historier för sig själv på tåget

Idag gick jag till affärn och köpte pärm och tusen plastfickor och satte in alla skisser och manussidor och läste det som finns hittills med bläddereffekt för första gången. Det kändes ungefär som att sätta sån plastskit på cyklens ekrar och "köra moppe". Alltså fantastiskt och nästan som på riktigt.

En tjejbok som handlar om smink och sånt!!!

Min redaktör ringde också häromdan och undrade om jag har något arbetsnamn ännu. "Än så länge kallar jag den bara boken" sa redaktörn. Ja, det gör ju jag med. Dom enda namnen jag har kommit på hittills är "DaVinci-koden" och "Liftarens guide till galaxen" men båda var upptagna. OTUR!!!

Puss /S

12 kommentarer:

Ovanliga vantar sa...

Jag har alltid velat va den som skriver i pratbubblorna. Började ett samarbete med en tjej men efter 2 strippar så blev hon kär i mej åsså sprack det samarbetet. Om du typ e lesbisk elr ful elr inte e intresserad av ett förhållande å behöver inspiration till pratbubblorna skulle jag gärna delta på nått sätt. Du kanske har ett sidospår som du inte själv tror på där du bara ritar å jag sätter texten efteråt. Jag gillar den sorten, ingen press för dej i dina teckningar å jag kan låta min hjärna få fritt spelrum enbart utifrån dina linjer. Hade vatt grymt kul ju.

Sara Hansson sa...

Hej twisted firestarter! Trots att jag verkar vara allt du letar efter då jag såklart är 1)lesbisk, 2) ful och 3) inte intresserad av ett förhållande, så tror jag inte det kommer att funka mellan oss! Lessen! It's not me, it's you.

stin sa...

hahahahahahhahaha. alltså. du är verkligen världsbäst, längtar till boken. så himla.

det vore på riktigt skitsvårt att sätta min beundran för dig i ord, för du har inspirerat mig som ingen annan och lett mig in på en helt ny väg.

nu har jag precis fått hem Det kallas kärlek i brevlådan, och jag börjar se så många tidigare dolda & vackra nyanser av mig rotas och ta liv.
sjukt mycket tack vare dig och dina serier.

hejhej
/galet fan någonstans högre upp i falukorvland

SLEBBO! sa...

Boken skulle kunna heta "Boken utan bilder... närå!"

Måste inhandla din första bok, jag är så jävla sämst på att köpa saker jag vill ha. Men ska göra det idag, den finns väl på Alvglans?

Löka tyll med boken!

Sara Hansson sa...

Stin: Fy fan vad fint. Tack!! FÖr att du skrev. Jag blir glad och rörd och extra glad att du läser det kallas kärlek, den är fantastisk och var life changing för mig! Ja! STOR KRAM!

Slebbo: Svårt med titlar alltså! Men jag funderar på "millenniumtrilogin". Vad tror du?

Jag vet inte om Alvglans, jag känner bara igen det namnet och vet inte ens vilken stad affären ligger i. Men en sak vet jag och det är att Den Hemliga Kroppen finns i den jättestora affären internet! Ja! Lycka till. kram

Lisa Ewald sa...

ehh e twisted bajsfarter serri? mog1. dina skisser e alltid så himla fina tycker jag. nästan så en vill att det ska se ut så for realz. men bara nästan.

Anonym sa...

äsch det ska ju vara Sara H:s egen text å snygga handstil i böbblena :)
längtar massor efter din bok!

Sara Hansson sa...

Lisa: Jag tror det? Men av förfrågan att döma ser det inte ut som personen i fråga är särskilt välbekant med mina serier...

Jag gillar också skisserna. Jag kanske bara ska göra en bok av dom som dom är! Isåfall är jag klar snart.

Lullis: Tack du!! Vad bra, då vet jag att boken kommer läsas av minst en person! :)

Maria sa...

ett annat namnförslag: Bibeln.

Jag ser väldigt väldigt mycket fram emot din bok. Roligt om du fortsätter rapportera på bloggen om arbetet med den!

Maja Andreasson sa...

sara, du är så rolig :)))

STINA JOHNSON sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
STINA JOHNSON sa...

Bilderna när det ska sminkas är helt otroliga, den efter läppstiftet när läpparna pressas ihop är genialisk. Du är så jävla jävla duktig Sara, du vet det men jag säger det igen och igen och igen 4-ever. Puss från din Stajn